Yfke Laanstra

Bits, Bytes en Bewustzijn

Yfke Laanstra is  futurist, spreker, trainer en auteur. “Ik ben gegrepen door het vinden van antwoorden op de grotere vragen in het leven zoals ‘wie ben ik?‘, ‘wat ben ik?’ en ‘waarom ben ik hier?‘ Te ontdekken wat het werkelijk betekent om Mens te zijn. Om volledig aanwezig te zijn, in mezelf, met de ander en in de wereld. Juist in de tijd waarin we nu leven, waar technologie booming is, is (en wordt) deze zoektocht belangrijker dan ooit.
Computertechnologie fascineert me mateloos. Ik voel me hier diep mee verbonden en voel tegelijkertijd het spanningsveld dat het oplevert. De geweldige kansen, morele uitdagingen maar ook de existentiële gevaren. Wat is (nog) echt, wat is kunstmatig? Is het verantwoord dat we ons DNA gaan herprogrammeren? Hoe verhouden we ons eigenlijk tot technologie? Dienen mens en machine samen te smelten? Is het mogelijk ons bewustzijn te uploaden in een computer? Wat is eigenlijk werkelijkheid?”

Stap uit je comfort zone en in de toekomst. Bekijk hieronder het interview bij Earth Matters.

Preview en downloads

Over het boek

Inleiding

Inhoudsopgave

Begrippenlijst

‘In de toekomst worden we wellicht niet meer geboren maar enkel nog gefabriceerd, gekloond, ontdooid, gedownload of geprint. In een wereld voorzien van kunstmatige intelligentie en vergeven van kunstmatige frequenties.’

Er vinden immense verschuivingen plaats, zowel op het wereldtoneel als diep in onszelf. Daarnaast bevindt de computertechnologie zich in een ongekende stroomversnelling. Dit zal ons mens-zijn en onze werkelijkheid radicaal en onherkenbaar veranderen in de komende 15 jaar.

Virtual Reality, ‘wearables’ zoals smartwatches en het ‘Internet of Things’ zijn booming. Biologie en technologie smelt steeds meer samen, denk aan de implantatie van chips, het printen van organen, robotjes in je bloedbanen en het uploaden van je mind in een computer. 

Wat zijn de implicaties voor ons bewustzijn, welzijn en mens-zijn? Is er sprake van een upgrade of juist een downgrade?

Welkom in de wereld van Biohacking, Transhumanisme, Holistic Hacking en Slow Tech

Steun onze auteurs

Namens Yfke Laanstra willen we u iets vragen. Obelisk is de uitgeverij van haar boeken. Om Yfke financieel te steunen bij het schrijverschap, geven we haar van elk exemplaar dat via de online boekenshop van Obelisk wordt verkocht een extra toelage. Wellicht wilt u erover nadenken het boek hier, bij de bron, te bestellen? Hier leest u meer over onze uitgeverij en auteurs.

2,50 retour op uw bankrekening en gratis verzending
Indien u het boek op werkdagen vòòr 23:00 uur bestelt, heeft u het de volgende dag in huis.
Afrekenen gebeurt in een veilige betaalomgeving en kosteloos achteraf betalen is mogelijk.

{

…mijn passie bevindt zich op het snijvlak van bewustzijn, computertechnologie en menselijk potentieel

– Yfke Laanstra