Als de sluier wordt opgelicht

Op waarheid berustende bijzondere medische verhalen rondom de dood

Richard Hoofs

Dit boek is voor iedereen die te maken heeft met het verlies van een dierbare of geliefde en die zelf achterblijft met vragen over de zin en betekenis van de dood. En het boek is voor mensen die worstelen met de verwerking van hun verdriet. 
We zijn allemaal sterfelijk en toch is er in onze maatschappij veel angst voor het onvermijdelijke; spreken over de dood is vaak lastig. Het lezen van ervaringen van anderen kan veel angst en onzekerheid wegnemen, zowel bij de stervende, als de nabestaanden. Verhalen bieden hen steun en troost; geven nieuwe en onverwachte inzichten die het afscheid makkelijker kunnen maken. 
Deze waargebeurde en bijzondere ervaringen zijn opgetekend door een arts die nauw betrokken was bij het stervensproces. Verhalen van gewone mensen, sprekend van hart tot hart.

Leesfragment

‘De dood is niet het einde’ waren de woorden die mijn moeder liefdevol tegen mij sprak. Ik kan ze nog altijd horen en ze hebben mijn leven een andere dimensie gegeven. Alsof er een sluier is opgelicht. Ik was net arts geworden en ging door een moeilijke periode. Mijn vriend Paul was volkomen onverwachts overleden nadat hij was aangereden door een dronken automobilist. Het was op dezelfde dag dat hij zijn artsenbul kreeg. Het bracht mij in een crisis.

Nog niet eerder had ik zo direct te maken gehad met ziekte of dood. Voorheen was ik hier altijd op een rationele, wetenschappelijke wijze mee om gegaan. Maar dat ging nu niet meer. Sterke emoties van angst, verdriet, boosheid en schuld gierden door mij heen. Ik dacht ook enorm veel na over de zin van het leven. Zonder er veel wijzer van te worden overigens.

Het was in deze tijd dat ik intense, lucide dromen kreeg. En daarin kwam mijn moeder naar mij toe en gaf mij de heling die ik zocht. Het was het begin van een volledige omslag in mijn leven. ‘De dood is niet het einde’ is het kernpunt van spiritualiteit. Het leven krijgt een immense verruiming als je kunt gaan leven vanuit dit bewustzijn. Als je wezenlijk beseft dat de wereld niet alleen maar bestaat uit materie, maar daarnaast ook uit meerdere dimensies en velden van energie, maakt dit het mogelijk om tot verbinding te komen met jouw ziel. En dit opent de deur naar een leven vanuit een volstrekt andere dimensie. Zo weet ik uit eigen ervaring. Het maakt het mogelijk om bezield in het leven te gaan staan. Om te gaan leven in een wereld die leeft en zin heeft en die bruisend op jou afkomt in al haar hoedanigheden. Een wereld vol hoop, troost, liefde en compassie.

Richard Hoofs

Over de auteur

Richard Hoofs werkt als huisarts, acupuncturist en coach.
Eerder verschenen diverse wetenschappelijke en complementaire boeken van zijn hand. “Vanuit mijn fascinatie voor de oude heelmeesters en holistische geneeskunde is dit boek op een spontane manier tot stand gekomen.
Harde kennis uit oud Egyptische teksten aangevuld met persoonlijke ervaringen in Egyptische krachtplaatsen en heelkundige centra zijn de basis van mijn boek. Dit boek maakt verbinding tussen de oude Egyptische heelkunde en onze moderne geneeskunde, om weer op een praktische wijze vanuit de eenheid te leren werken. In de voetsporen van de oude meesters: ‘Alles is Een en de Ene is alles’.”

Als de sluier wordt opgelicht

Op waarheid berustende bijzondere medische verhalen rondom de dood

Richard Hoofs

Op werkdagen vòòr 23:00 uur
besteld, de volgende dag thuis.
Gratis verzending.

Meer informatie over Obelisk Boeken

Dit boek is een uitgave van Uitgeverij Obelisk. Bestel in onze officiële webshop. Tevens verkrijgbaar bij iedere boekhandel
in Nederland en België.